Hiroşima ve Nagasaki’ye Atom Bombası Saldırısı

Hazırlayan: Merve Tuğba Akan

Japonya’nın Hiroşima ve Nagasaki şehirlerine atom bombası atılmasının 76. yıl dönümü. II. Dünya Savaşının sonunu getiren, 220 binden fazla kişinin ölümüne ve on binlerce kişinin sakat kalmasına neden olan felaketin İslamcı dergilerdeki yansımalarına gelin birlikte bakalım.

İlkadım dergisinin 193. sayısında “Hiroşima ve Nagazaki” yazısıyla Hamit Haksever, insanlık tarihinin en büyük katliamlarından olan bu olayın tarihi seyri hakkında bizleri bilgilendiriyor.

İktibas dergisinin 5. cilt 108. sayısında, Japonya’da yayınlanan “Atom Cinayeti” başlıklı araştırmayla, Hiroşima ve Nagasaki’ye atılan atom bombalarının insanlar üzerindeki etkisini gözlemlemek gayesiyle ABD’nin 5 ay süreyle her türlü tıbbi yardımı engellediğinden bahsediliyor.

Murat Zelan, Gerçek Hayat dergisinde “Atom Bombasından 60 yıl sonra” başlıklı yazısıyla, Batı dünyasının sahip olduğu kimyasal, nükleer ve biyolojik silahların “üçüncü dünya” diye nitelendirdiği devletlerin sahip olmasından son derece rahatsız olduğunu bizlere aktarıyor.

• Yüksek mühendis Muhittin Dilege, Büyük Doğu dergisinde “Atom Bombası” başlıklı yazısıyla, iki şehri yerle bir eden atom bombasının özünü teşkil eden cevherin uraniyum olduğunu ve bombanın içinde infilak ettiren mekanizmanın hangi prensibe dayandığı ihtimallerini ele alıyor.

İslam Aylık Mecmuası 25. sayısında “Hiroşima’dan sonra kırk yıl” yazısıyla, 1945’ten sonra Hiroşima ve Nagazaki’dekini aratmayacak cinayetlerin tekrarlandığını ve bu tür olayların savaşan bir ulusun başına gelebilecek olağan bir hal olduğunun kamuoyunda varsayıldığı aktarılıyor.

Atom bombası ve Hiroşima-Nagasaki’ye yapılan atom bombası saldırısına dair yazılan daha pek çok yazıya İDP kataloğundan ulaşabilirsiniz.

https://bit.ly/3rPubfH

Leave a Comment