İLEM Eğitim Programı 16. Dönem Öğrencileri Mezuniyet Programı Gerçekleştirildi!

Bu sene İlmi Etüdler Derneği (İLEM) ailesi olarak 16. dönem mezunlarını vermenin sevincini yaşadık. İLEM Eğitim Programı 2016-2017 Kapanış Konferansı ve Mezuniyet Programı 06 Mayıs 2017 Cumartesi günü saat 15:00’de Üsküdar Gençlik Merkezi’nde, İLEM’in geleneği haline gelen bir kapanış dersi ile sona erdi. Bu yılki kapanış dersimiz yazar, şair ve oyun yazarı Ahmet Mercan’ın “Modern Dönemin İmkânları ve Estetik Anlayışımız” başlığı çerçevesinde Estetiğin Seyri ve Estetik Anlayışımıza dair konuşma şeklinde gerçekleştirildi. Programımıza değerli İLEM ailesi ve gönüldaşları, misafirler ve İLEM Eğitim Programı’nın kademelerindeki öğrenciler ve en önemlisi de mezun olan öğrencilerimiz katıldılar.

Program, Eğitim Komisyonu Başkanı Abdülkadir Macit’in konuşmasıyla başladı. Macit, konuşmasında İLEM ile başlayan bu kutlu ilim yolculuğunun hitama ermediğini, gerçek anlamıyla şimdi başladığını belirtti. Açılış konuşmasının ardından İLEM Başkanı Süleyman Güder, bu programın bir mezuniyet değil aksine bir mensubiyet perçinlemesi olduğunu kaydetti. Ardından çatı, kardeş kuruluş olan İlim Kültür Eğitim Derneği (İLKE) Yürütme Kurulu Başkanı Lütfi Sunar konuşmasını gerçekleştirdi. Sunar, İslam medeniyetinin ihya edilmesinde gençlere büyük görevler düştüğünü belirtti. İLKE Mütevelli Heyet Başkanı Davut Şanver, geleceğin nesillerin kurucusu olan gençlere duyulan güvenin altını çizdi.

Yapılan konuşmaların ardından son ders bağlamında Ahmet Mercan, “Modern Dönemin İmkânları ve Estetik Anlayışımız” başlıklı konferansını gerçekleştirdi. Mercan, öncelikle sanatın ne olduğuna dair kısa bir değerlendirme yaptıktan sonra klasik ve modern dönemde estetik anlayışlarını karşılaştırdı. Müslüman sanatçının ontolojik ve epistemolojik olarak kendini var eden bilgi anlayışına vurgu yapan Mercan, günümüz Müslüman sanatçıların eserlerinden örnekler sunarak konuşmasını sonlandırdı.

Devamında ise mezuniyet videosunun gösterimi yapıldı. Musiki dinletisinin ardından üç yıllık eğitim programını tamamlayan 28 öğrenciye katılım belgeleri ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

İLEM’de ilme açılan ilk kapıyı bulan, kardan aydınlık bir sabahın bekçileri konumunda olacak tüm mezunlarımıza gelecek hayatlarında başarılar temenni ediyoruz.

Leave a Comment