Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Hazırlayan: Esra Kamacı

23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılması ile birlikte çocuklara armağan edilen Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında çocuk haklarına dair İslamcı dergilerde neler yazıldığına göz atmak ister misiniz?

Ruhi Şahin “Çocuk Yüzyılında Çocuk” yazısında çocukluk kavramının ortaya çıkışından bahsediyor ve 20. yüzyılda çocuk olmaya dair perspektif sunuyor. “20. yüzyıl çocukluğu hem tasarlayan hem de tüketen bir çağ alarak tarih akışında yerini almıştır.”

Mustafa Ruhi Şahin ile gerçekleştirilen “Çocuk Geleceğin Rüyasıdır” başlıklı röportajda Şahin, Çocuk Vakfı bünyesindeki çalışmaları örnek göstererek çocuklara dair çalışmaların etkisinin görülmesinin yılları alacağını dile getiriyor.

Mukaddes Kılınç “İnsanlığın Büyük Bir Sorunu :Çocuk İstismarı ve Çocuk Hakları” yazısında çocuk haklarına dair olumsuz tabloyu sunuyor. “Çocuk istismarı dünyada ve ülkemizde bu derece önemli rakamlara ulaşmışken alınan önlemlere baktığımızda pek iç açıcı şeyler göremiyoruz.”

Kazım Nami Duru, “Çocuk Meselemiz” yazısında İstanbul’daki kimsesiz çocuk sayısından ve eğitim görme hakkından mahrum binlerce çocuktan söz ediyor.

İktibas dergisi, The Muslim World’ün haberine “Uluslararası Çocuk Yılında 17.5 Milyon Çocuk Öldü” başlığı ile yer veriyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na ilişkin daha pek çok yazıya İDP kataloğundan ulaşabilirsiniz.

https://katalog.idp.org.tr/arama?query=%C3%A7ocuk+haklar%C4%B1&order_by=match…

Leave a Comment