Covid-19 Soruşturma Dosyasında Neler Var?

İnsanlığın küresel olarak maruz kaldığı Covid-19 salgınına yönelik yapılan çalışmalara bir yenisini eklemek gayretindeyiz. En açık etkisini günlük yaşantımızda gördüğümüz kritik bir süreçten geçerken bu salgının insanlık üzerinde yakın gelecekte etkilerinin ve sonuçlarının olacağını öngörüyoruz. Salgın dolayısıyla insanlığın gidişatı bakımından ortaya çıkması muhtemel bazı önemli gelişmelerin olacağını da düşünüyoruz. Yaşadıklarımız, insanlığın evrildiği istikameti farklı nazariyeler itibariyle değerlendirme yönündeki düşünme etkinliğimizi her zamankinden daha acil bir şekilde göreve davet ediyor.

İlmi Etüdler Derneği olarak, Türkiye’de böyle bir etkinliği inşa noktasında farklı çalışma alanlarından öncü role sahip hocalarımızın katkılarıyla Covid-19 Soruşturma Dosyası çalışmalarına geçtiğimiz günlerde başladık. Bu çalışma aracılığıyla salgın sürecinin insanlığın daha önce geçirdiği ve şimdi de kendisine doğru yöneldiği büyük dönüşümler açısından tahlil edilmesi yönündeki bir vizyonu paylaşıyoruz. Bu sayede Covid-19 ile ilgili ileri müzakereleri tetikleyerek nitelikli ve derinlikli bir tartışma ortamı oluşturmayı hedefliyoruz.

Bu çalışmanın ilk çıktısı ise, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu tarafından kaleme alınan ‘İnsan’ın Geleceği: Telaşa Gerek Yok, Hepimiz Öleceğiz! başlıklı yazı olmuştur. İnsanın içinde bulunduğu mevcut durumun ve gelecek tasavvurunun ele alındığı bu yazıyı ilginize sunuyoruz.

İlerleyen günlerde yeni yazıları da istifadenize sunacağımızı şimdiden haber vermek isteriz.

Leave a Comment